Mai sunt trei zile până la deschiderea oficială a expoziției de artă contemporană WOMAN, ALL TOO WOMAN, care reunește la Muzeul de Artă Timișoara, 35 de artiste, aducând în fața publicului peste 120 de lucrări de artă, printre care și una dintre cele mai cunoscute lucrări de artă contemporană ale Marinei Abramović – „Balkan Baroque”.

 

Programul vernisajului, miercuri, 15 august, Muzeul de Artă Timişoara:

19.00 – Sala Barocă // Speech de deschidere a expoziției

20.00 – Curtea Muzeului de Artă Timișoara, cu intrarea de pe Strada Mercy // Performance & Party

 

 

// DESPRE PERFORMANCE //

MĂR, 2018

Kristina Ratiu Demuth & Anca Pitaru (SB)
Perfomance, 10 – 15 min
Concept: Kristina Ratiu Demuth
Performer: Anca Pitaru

 

Argument:

Performance-ul MĂR, realizat de Kristina Ratiu Demuth în colaborare cu actrița Anca Pitaru, este gândit să funcționeze ca o prelungire, respectiv, o completare vie a lucrării video EA, pe care o puteti vedea în cadrul expoziției WOMAN, ALL TOO WOMAN.

Performance-ul își propune să tematizeze simbolic, necesitatea de a reevalua și interoga cu conștiență și blândețe paradigme sociale, tradiționale, religioase sau de mainstream, existente la adresa femeii. Îndeamnă, poate, la descoperirea și abordarea conștientă a propriei esențe feminine, dincolo de relația de conformare sau de rezistență față de orice idee arhetipala cu privire la ce este, nu este sau ar trebui să fie femeia.