Povestea de dragoste, zbuciumul artistic, amintirea unora dintre cele mai impactante performance-uri artistice din istorie, ale Marinei Abramović și Ulay, vin, în premieră, în fața publicului timișorean în luna septembrie, într-un eveniment unic organizat în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului Baroque||Urban.

Ce actriță ar fi putut să exprime mai bine forța creativă și spiritul puternic al Marinei Abramović decât Maia Morgenstern, care este ea însăși un artist desăvârșit, o prezență impetuoasă și un talent excepțional al scenei românești și internaționale de teatru și film? La fel și Ulay, fostul partener de viață al Marinei, un artist adevărat, dar a cărui operă a fost mereu umbrită de scandalurile avute cu fosta sa iubită, interpretat de Marius Bodochi, un actor de mare profunzime și un reper al teatrului românesc.

Pe un scenariu al dramaturgei Edith Negulici, Maia Morgenstern și Marius Bodochi vor susține un spectacol-lectură în cadrul expoziției WOMAN, ALL TOO WOMAN, organizată de META Spatiu și Muzeul de Artă Timişoara, în care este prezentă și celebra instalație a Marinei Abramović – Balkan Baroque. Spectacolul, care urmează a fi lansat la Teatrul Evreiesc de Stat din București, aduce în prim plan relația și personalitățile complexe a doi artiști importanți de pe scena contemporană internațională.

Spectacolul este urmat de un moment muzical, un recital la harpă, susținut de Iulia Moldovan.

 

***

 

Participarea la eveniment presupune oferirea unui SUPORT ORGANIZATORIC în valoare de 25 lei/persoană.

Informații și rezervări se pot face printr-un mesaj pe pagina noastră de facebook – Baroque II Urban

Evenimentul va avea loc luni, 10 Septembrie 2018, de la ora 19:00, în curtea interioară a Muzeului de Artă din Timișoara (str. Mercy), iar în caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc în Sala Barocă din incintă.

***

Expoziția WOMAN, ALL TOO WOMAN, realizată de META Spațiu, împreună cu MArT, se desfășoară la Muzeul de Artă din Timișoara în perioada 15 August – 15 Octombrie și aduce în fața publicului 35 de artiste contemporane: Marina Abramović, Aura Bălănescu, Josѐpha Blanchet, Elena Bobi Dumitrescu, Alina Cioară, Andra Ciocoiu, Dana Constantin, Suzana Fântânariu, Andreea Hereșanu, Emilia Jagica, Aurora Kiraly, Adriana Lucaciu, Andreea Medar, Liliana Mercioiu Popa, Jelena Micic, Doina Mihăilescu, Silvia Moldovan, Ada Muntean, Ana Maria Negara, Simona Nuţiu Gradoux, Carmen Nicolau, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Kristina Rațiu Demuth, Axenia Roşca, Eva Maria Schartmüller, Diana Serghiuţă, Alina Ondine Slimovschi, Linda Saskia Menczel, Oana Stoian, Nada Stojici, Minodora Tulcan, Agnes Varnai
Simona Vilău, Victoria Zidaru. Curator: Andreea Foanene