| WOMAN, ALL TOO WOMAN |

Baroque||Urban 2018

Baroque II Urban editia a III-a vine anul acesta cu un concept nou care aduce în prim plan artiste importante ale scenei contemporane și moderne românești, personalități fascinante și diverse, femei pe care le unește o forță deosebită, o putere de înțelegere, sintetizare și exprimare inedită, o dorință de cunoaștere și o capacitate creativă de excepție.

Vernisajul va avea loc în data de 15 august, de la ora 19.00 la Muzeul de Artă Timișoara.

Curator: Andreea Foanene
Performance: Olga Diana Török

Foto: Dana Moica
Video: Josépha Blanchet & Mihai Pinti

PR and Communication: Giorgia Harasim
Coordonator proiect: Mirela Stoeac-Vlăduți

Concept și implementare: META Spațiu

 

Lansare VIDEO expo Baroque||Urban

Comunicare schimbare spațiu muzeal

Dopo Vernisaj

*8 August 2016*

Video „dopo vernisaj” realizat de Mihai Pinti, care a avut peste 30000 de vizualizări. Filmul prezintă fragmente din expoziție, precum și imagini de la vernisaj, la care au participat peste 450 de persoane. Arta este cea care poate să deschidă noi perspective, să sondeze în mințile și sufletele oamenilor și chiar să scrie istorii. Unul dintre cele mai frumoase curente artistice, stilul baroc, a căpătat, la Timișoara, noi valențe prin expoziția Baroque II Urban, care îl are în centru pe cunoscutul pictor Gheorghe FIKL.

În jurul ideii de resurecție barocă, Fikl și artista franceză Josepha Blanchet, care a lucrat împreună cu pictorul timișorean, au construit o nouă dimensiune a barocului, în ceea ce putem numi pictură neo-baroc și o instalație video în stil minimalist, instalată într-un dark room, în premieră pentru Muzeul de Artă din Timișoara. Expoziția poate fi vizitată până pe 23 Septembrie 2016.

Video: Mihai Pinti

Atelier special pentru copii

*3 August 2016*

Proiectul Baroque II Urban, care aduce publicului timişorean un mod inedit de percepţie a artei, a organizat de Ziua Timişoarei un eveniment special pentru copii, pentru a-i introduce în tainele barocului, a le deschide percepţia spre arta contemporană şi, mai ales, pentru a le oferi posibilitatea să devină ei înşişi pictori şi să descopere cum pot să realizeze portrete spectaculoase sub îndrumarea artistei Lorena Diana Garoiu, una dintre cele mai talentate în portretistică. Copiii au putut face un tur de expoziţie pentru a înţelege mai bine elementele care definesc stilul baroc dar şi pentru a cunoaşte mai îndeaproape identitatea socio-culturală a oraşului sau pentru a înţelege pictura contemporană prin intermediul picturilor lui Gheorghe Fikl. Atelierul de pictură care s-a desfășurat în aer liber, în Piața Unirii.

Puteți vedea aici imagini de le eveniment!

bty

Vernisaj/Opening

*23 Iulie 2016*

Vă mulțumim că ați venit într-un număr atât de mare (peste 450 de persoane) la vernisajul expoziției Baroque Urban și că, deși mulți dintre voi a trebuit să așteptați la coadă, nu ați renunțat și ați stat alături de noi până la final! Puteți vedea aici mai multe imagini de la vernisaj!

baroque urban